Mjau! Nu kommer hon!

Nu är matte hemma och det är jätte kul! Här är lite bilder från mina kusiner i Parken zoo!

Denna bild har matte inte tagit själv men hon ville så järna visa Sumatratigrarnas unge Wayan som ska betyda förstfödd på indonesiska men matte kanske stavat fel!

Det här är den söta Pallaskatten! Detta är den nyfiknaste pallasungen i sin kull, den kom gärna fram och kolla vid deras stenröse.

Det här är en Fiskarkatt. Dem har sim hud mellan tårna för att lätt kunna simma fram under vattnet eller för att fånga fisk, dem tvekar nämligen inte att hoppa i!

Detta är Geparden Lente. Hon patrulerar de tre gepardernas revir/hägn med stora kliv! Fist är hon fin!
Men! Det här är inte min kusin! Det är ju en Rödbukad lemur! Det här är lemurparets senaste tillskott! Även fast hon inte är en katt så hon söt!

Det här är en Amurleopard. Den är akut hotad den stackaren! Men tur är att han på bilden snart ska få en flickvän så att dem kan få ungar och se till så att arten inte utrotas!

Det här är en söt liten Sandkatt
Sen har matte inte fotat fler katter men alla kusiner på Zoo't hälsar. Alla djur på Parken zoo är hotade av oss människor och för vad vi gör, Just du kanske tänker på djur och natur men det gör inte alla pga. fattigdom. Då avverkar man skogen för att få mer att odla på vilket gör att man känar mer pengar, så ibland är det bättre att tänka lite på de fattiga människorna också! Man kan hjälpa djuren genom att bli fadder på wwf eller en annan insamlig till djur!
Mrjau! Hoppas ni mår bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas endast för mig)

Webb/blogg adress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0